maandag 27 februari 2012

De eerste kennismaking met het warme Gambia

Ziezo, hier het eerste nieuwsje uit Gambia:

26/02/2012
We zijn gisterenavond goed aangekomen in Gambia! We werden ook meteen warm onthaald door Kristien en Pat, onze ‘mama’ en ‘papa’ hier. Ook Aminata en haar kinderen ontvingen ons goed.
De studenten van Torhout en Gent hadden een heerlijke maaltijd klaargemaakt: aperitiefhapjes, soep en heerlijke scampi’s. We kregen een leuke kamer toegewezen en ook de wc en douche zijn goedgekeurd! Vannacht heb ik redelijk goed geslapen en ook onze eerste elektriciteitspanne was een feit.
Vanmorgen stonden we op met problemen aan het water. Mogelijk zullen we ons komende week met emmers moeten wassen. Vandaag zijn we de buurt eens wat gaan verkennen… Wat een avontuur ! We stapten tot aan de zee en werden onderweg voortdurend aangesproken. “The more you laugh, the browner you get” en “It’s nice to be nice” zijn hier standaardzinnetjes die je overal hoort. We aten een heerlijk bordje fruit aan het strand, gemaakt door Binta. En ook met Fatima maakten we kennis; haar dochtertje volgt les in The Swallow, het schooltje waar wij over een week beginnen te observeren.
Komende week hebben is het nog relaxen en aanpassen aan de nieuwe cultuur. De week nadien is het dan observatieweek om de week daarna zelf te beginnen met lesgeven.
Het begint hier warmer en warmer te worden. Vandaag toch wel een 35° minstens. Da’s wel puffen als je van 7° in België komt!

27/02/2012
Gisterenavond gaan eten aan het strand met alle studenten. Was heel gezellig en lekker! Nadien zijn we met z’n tienen in 1 auto gekropen om terug naar de Kadjendo te gaan. Lekker warm J
Vandaag zijn we eindelijk naar The Swallow gegaan, het schooltje waar we over 2 weken beginnen les te geven. En ik moet zeggen, ik was onder de indruk!!! Zo’n prachtig schooltje gelegen in een arme straat, maar door de vele felle en mooie kleuren geeft het de straat meteen een ander uitzicht. We kregen een rondleiding van 2 andere studenten. We mochten in elke klas eens ons hoofd binnensteken en ik moet zeggen, de Gambianen kunnen er wat van om je warm te verwelkomen. Ik kreeg dan ook mijn Gambiaanse naam toegekend: Hadi. Jana werd Saffi.
We passeerden ook langs Nyodema, de partnerschool van The Swallow. Hier geven 3 studenten kleuteronderwijs les.

Tot de volgende !

Evelien

Enkele foto's:




















vrijdag 24 februari 2012

Morgen DE dag !

2 overvolle valiezen staan klaar om morgen mee te nemen richting Gambia.
Om 11u15 stijgen we op om na 6u te landen op Afrikaanse bodem.
Het wordt echt tijd om te vertrekken. Afgelopen weken werden wat lang met al die voorbereidingen.
Ik hoop snel een volgend berichtje te plaatsen met meer nieuws uit het warme Gambia.
Tot snel !

zaterdag 18 februari 2012

Nog één weekje !

Het wordt heel spannend nu! Over exact een week hang ik in de lucht richting Banjul, de luchthaven in de hoofdstad van Gambia. We stijgen op om 11u15 dus tegen de avond komen we aan in het warme Gambia.
Gelukkig is het nu krokusvakantie en heb ik tijd genoeg om alles klaar te zetten en uitgebreid afscheid te nemen, hoewel dat al grotendeels gebeurd is op mijn verrassingsfeestje.