zondag 20 mei 2012

De voorlaatste week ...

Hallo,

14/05:
We zijn begonnen aan onze voorlaatste week lesgeven. Het begint nogal door te dringen dat het hier bijna gedaan is…
Op zich was het een vrij gewone dag: les English en Phonics. De activity table voor wiskunde begint ook meer en meer vorm te krijgen.
’s Middags heerlijke chakri gegeten (couscous met yoghurt).
Vandaag haalde ik heel veel voldoening uit study class: Ebrima die ik al van bij het begin van de stage nauw opvolg op vlak van lezen, maakte echt vorderingen ! In het begin kon hij nog geen 2 letters aan elkaar plakken en nu kan hij het wel ! Op die manier kan hij er ook 3 aan elkaar plakken !! We hebben een lange weg afgelegd, maar ik ben fier op hem !

15/05:
Computerles gegeven vandaag: de kinderen kunnen nu de nieuwsbrief maken en voor de foto’s zorgen. Super ! Het enige wat ze nu nog moeten kunnen is een e-mail verzenden.
Vrijdag gaan we met onze computerklas naar zee !

16/05:
Weer een verrassing vandaag: Muhammed moest naar zijn familie door een sterftegeval dus mochten we de klas overnemen (2e leerjaar). Was een vermoeiende dag !
Vannacht zijn ook de 2 Hollandse meisjes toegekomen van Office Managment. Zij zullen Jojo, Hadi en Annette helpen met dit werk.
Vandaag toch wel verschoten: Mohammed van het 2e leerjaar had een gezwel aan zijn been. Volgens Annette en Suwaibatu komt dit door een ontsteking aan een of andere wonde. Hij had echt veel pijn, maar hij wou absoluut niet vroeger naar huis. Als ik hem vroeg waarom antwoordde hij: “My father will beat me.” Dan sta je toch even met je mond vol tanden …
Op het einde van de dag vernomen dat het morgen geen school is: OLH Hemelvaart.
’s Avonds was het nog eens ‘kookles’ met Aminata. En vandaag stond ‘Chicken Yassa’ op de menu (kip met ajuin). Heerlijk !

17/05:
Geen school vandaag ! In de voormiddag gewerkt voor school en ’s avonds naar een trouw geweest met Maryama (de kokkin). Amai wat een bedoening ! De man en vrouw zijn allebei van de etnische groep Jola. En die Jola’s kunnen nogal eens dansen !! Hier konden we dus niet aan ontsnappen… J
Vandaag was enkel het feest voor de vrouw. De man zat in zijn compound te vieren. Zoiets kun je je in België niet voorstellen. ’s Avonds zou de vrouw dan voor het eerst samen slapen met haar man waardoor er de volgende dag nog eens feest zal zijn !
En het moet gezegd worden: die bruid was echt niet mooi !! Zoveel make-up !

18/05:
Muhammed was nog steeds niet terug, dus moesten we zijn klas overnemen. Jana gaf tekenles aan de 3e graad dus stond ik er alleen voor. Ik moet zeggen dat het nog goed ging. Na wat Phonics gingen we naar buiten voor PE (= sport). De jongens spelen voetbal, de meisjes een soort van ‘tussen 2 vuren’. Kregen vandaag ook te horen dat het op 25 mei (= onze laatste schooldag…) GEEN school zal zijn omwille van African Liberation day… Dat komt zo slecht uit ! L Echt jammer !
In de namiddag zijn we met het 6e leerjaar naar zee geweest. Was een super toffe namiddag ! Voor herhaling vatbaar. Hm, nee op 1 week zal dat niet meer lukken…
’s Avonds met de Hollandse meisjes pizza gaan eten.

19/05:
Vannacht is het regenseizoen duidelijk begonnen: stortregen en onweer… Bah !
Een hele luie dag gehad. Waren allebei super moe en het weer was ook zo laf. We hebben voor iedereen hier een verrassing voorzien voor als we weggaan. Voor de leerkrachten lieten we een pennenzak maken die we vandaag gevuld hebben met balpennen, potlood, slijper, gom, zeepje, … Voor de kinderen van de yellow class lieten we ook een klein zakje maken waarin we ballonnen staken, een slijper, een potlood en tandpasta. Ook voor Aminata hebben we een leuk kado: we kochten een leuke mand om mee naar de markt te gaan en die zijn we nu aan het vullen met al het materiaal dat we niet meenemen naar België (zeep, scheermesjes, zonnecrème, …). Waarschijnlijk komt hier nog veel meer bij want niet alles zal in de valies geraken !
Bij deze is onze kamer ook al een pak leger !
In de namiddag nog maar eens naar Bakau gegaan om een kleine ‘bestelling’.

20/05:
Onze laatste zondag vandaag… (het woord “LAATSTE” zal nog wel meer gelezen worden op de blog vanaf nu). De voormiddag weer gevuld met schoolwerk. Nadien inkopen gaan doen in supermarkt voor de LAATSTE keer en de LAATSTE keer een wasje gedaan van de dingen die ik nog wil aandoen.

Zo, tot volgende week !

Groetjes,

Evelien

2 opmerkingen:

  1. Ik steek over 't algemeen geen zeep in mijn pennenzak, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "In de namiddag nog maar eens naar Bakau gegaan om een kleine ‘bestelling’."
    Nog Souvenirs??? :-D

    BeantwoordenVerwijderen