donderdag 24 mei 2012

Geld van de muffins en laatste week

Hallo,

MUFFINVERKOOP


Er staat ook vast wat we met het geld zullen doen van de muffinverkoop !!
Het ziet er zo uit:
·              Stoelen voor de meeting room van de leerkrachten (die zijn er reeds)
·              Phonics Training: 5 workshops en heel wat didactisch materiaal voor Phonics (dit is achter de rug.) Het was een zeer interessante training.
·              Nieuwe keuken, berging en dak: deze keuken is helemaal open, vervallen en ook qua hygiëne is het niet al te best (zal er komen als we weg zijn, foto’s volgen !). Het zal helemaal vernieuwd worden met nieuw dag, nieuwe werktafel met kastjes onder om het eten op te bergen (weg van de beesten), …
·              Nieuwe eetplaatsen voor de kinderen: er zullen nieuwe tafeltjes komen voor de kinderen om aan te eten. Nu zijn ze niet goed af te wassen waardoor het ook qua hygiëne niet al te best is. (zal er komen als we weg zijn, foto’s volgen ! )
·              7 voetballen: voor iedere klas een goede voetbal. Voetbal is hier hét belangrijkste dat de kinderen doen tijdens de speeltijd. Vaak zijn er dus ook voetballen te weinig. (zijn er reeds en worden op ons afscheid per klas uitgedeeld)
·              Adapter voor computerclass: om alle computers tegelijk te kunnen opladen. (is er reeds)
·              Antibiotic cream: in de first aid room is hieraan een tekort. Zeker nu het regenseizoen begint zijn er veel wonden die ontsteken en die er echt niet mooi uitzien !

Zo, het geld is op, de school is super blij en dankt alle mensen die onze muffins gekocht hebben !!
JEREJEF !! (= Dank je wel in het Wolofs).
De foto’s volgen van zodra ik thuis ben.


21/05/2012
De laatste week is begonnen. Soms besef ik het nog niet, gelukkig maar denk ik dan !
Vandaag leuke foto’s genomen van alle kinderen, inclusief klasfoto’s. Ook nog eens computerclass gehad met Jojo en Suwaibatou. Dit is nu ook afgerond.

22/05/2012
Heb echt het gevoel dat het aftellen is nu… De kinderen van de yellow class maakten allemaal leuke tekeningen. Vandaag schreven ook alle kinderen van het 1e in mijn dagboekje. Leuke souvenirs !
Samen met Jojo gingen we 7 voetballen kopen voor school. Dit komt o.a. van het muffinsgeld. We geven deze donderdag op onze laatste dag school.
Na school met Buya en Aminata naar een heel primitief kleuterschooltje geweest in het dorp van Buya (vlak voor Brikama). Zij heeft dit helemaal opgestart en zorgt ook voor de inkomsten. Super mooi dat zij van haar loon van The Swallow maandelijks een deeltje afstaat aan de school. Wij gaven er heel wat kleurpotloden, want dat hadden ze er gewoon zelfs niet.

23/05/2012
Leuke dag vandaag ! Vanalles afgewerkt en ook laatste keer computerclass gehad met het 6e leerjaar. We verstuurden de nieuwsbrief naar België ! Hadden ook voor de kinderen kleine kadootjes voorzien. Zo blij dat ze waren ! Pff nu komt het echt dichtbij…
’s Avonds aten we nog eens heerlijke Domoda van Aminata !

24/05/2012
Vandaag is het zover… De laatste dag op school L We kwamen nog maar de schoolpoort binnen of de tranen sprongen mij in de ogen na het zien van een slinger “Goodbye Evelien and Jana”. We maken nog even de allerlaatste dingen af. Na lunch is het dan het afscheid in het theater voor ons. Ik ben benieuwd en hou zonnebril en zakdoeken in de aanslag. We hebben ook voor elke leerkracht een pennenzak laten maken door de kleermaker, gevuld met potloden, rode pen, balpennen, gom, slijper, … Ook voor de kindjes van de yellow class hebben we een klein zakje met wat kleurtjes, potlood, gom, … Onze spullen die we niet meenemen naar huis deelden we ook wat uit vandaag.

Zo, dit zal de laatste keer geweest zijn dat ik schrijf vanuit Gambia. Nu nog wat genieten van de laatste momenten met de kinderen.

Groetjes,

Evelien

2 opmerkingen:

  1. Mooi wat jullie met het geld allemaal kunnen aankopen. Ze waren zéér lekker die muffins, dus zeker de moeite waard.
    Geniet van je afscheid, en tot in België X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet nog van jullie laatste avond ginds in het onvergetelijke Gambia ! We zijn echt blij met al wat jullie kunnen schenken aan The Swallow door het muffin-geld !
    We kijken uit naar je terugkomst !
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen