zaterdag 24 maart 2012

De eerste maand zit er al op !

Helloo !

Nieuws van volgende dagen in Gambia:

20/03/2012
Yep, het is van dat, de darmen zijn overactief… Ben toch naar school geweest en English en Phonics gegeven in de yellow class (1e leerjaar).Ook study class gedaan waarbij we alle kinderen eens apart bij ons nemen om hun niveau te bepalen. We lezen dat kleine woordjes of proberen dat althans (velen kunnen nog geen letters plakken tot woorden). De kinderen die we bij ons nemen lijken echt gemotiveerd om te willen lezen, dus ze vinden het helemaal niet erg om even individueel bij mij of Jana te komen. Integendeel ! Dat geeft veel energie want het is enorm vermoeiend als het maar niet wil lukken.
De uitslag is niet meer teruggekomen, gelukkig maar !
We krijgen een nieuwe medebewoner in de Kadjendo. Stijn van Zonnebeke. Hij komt hier kijken hoe en wat hij in juli zal doen met 6 studenten uit Zonnebeke die animatorencursus zullen geven.
Ook Assa is nieuw in de Kadjendo (tijdelijk). Zij is een meisje met het syndroom van Down en kan eindelijk weer naar school. Daar leren ze haar alledaagse vaardigheden aan. Echt een vrolijk meisje !

21/03/2012
Ik voel me nog slechter… Ben enkel voor computerclass geweest en nadien mijn bedje ingekropen. De computerclass is echt super tof om te doen. The Swallow kreeg van Kind & Gezin 5 laptops. Deze worden binnenkort op school gezet. Nu is het eerst nog wachten op een kast zodat het materiaal lang kan meegaan.
We gaven les aan het 6e leerjaar en leerden hen volgende zaken:
  • Opstarten en afsluiten van de computer
  • Inloggen
  • Een nieuwe map maken
  • Een nieuw document aanmaken en opslaan in een map
  • Document opnieuw openen
  • Kennismaking met het toetsenbord
De kinderen zijn heel gemotiveerd en tonen hun enthousiasme ook als hen iets lukt ! Een echte voldoening.

Vandaag heeft de president zomaar even beslist dat ze paasvakantie een week vroeger zal starten (dus van 28/03 tem 16/04). Dat is veeel te lang ! Reden hiervoor is dat ze alle leerkrachten willen testen en degenen die het nodig hebben een cursus laten volgen. Wij zullen volgende week maandag en dinsdag alleen in de klas staan omdat Teacher John (onze mentor) reeds op cursus is. De rest van de week gaan we zien of we klusjes kunnen doen in de school (schilderen, store opkuisen, …). Ook de handleiding van de computerklas brengen we dan verder op punt.

22/03/2012
Opnieuw lesgegeven in de yellow class. Wat een chaos vandaag ! De kinderen luisteren echt heel moeilijk, lopen vaak rond in de klas, roepen en tieren, … Hierop proberen we nog wat te vinden. De klasafspraken brachten we nochtans van bij dag 1 aan.
De andere studenten zijn naar de Noordbank tem zondag, samen met Pat. Alleen Bieke bleef hier omwille van ziek zijn.


Nog maar eens een poging gedaan tot foto's oploaden. Het resultaat, 1 foto van de baby op het naamgevingsfeest... Sorry, beter dat dan niks :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten